måndag 2 juli 2012

Ljunglöfska

 Sjösidan
 Vy mot vattnet vid fontänen.

I onsdags var vi, tillsammans med vår toastmadame på Ljunglöfska för möte Lotta som är hovmästare. Nu börjar det verkligen närma sig!
Vi fick även provsmaka menyn och jösses vad gott det var! Lite småjobbigt att kränga en 3-rätters på mindre än en timme, men det gick. ;-)
Det enda minuset var potatisen till huvudrätten, den var på tok för salt. Vilket vi sa till om också.

Menyn:

Brudskål efter vigsel (mousserande vin), antingen i parken eller på altanen

Krämig hummersoppa med skaldjurspett och oststång
Vitt vin

Helstekt gödkalvéntrecote med murkelsås, grillad grön sparris och potatisterrine
Rött vin

Smultronpannacotta  med björnbärsmylta och knäckflarn

Efter en liten stunds dans blir det kaffe, avec och bröllopscupcakes.
Vad säger ni, gästerna borde inte behöva gå därifrån hungriga va...? ;-)

Vi fick en liten visning av vaktmästaren i hotellannexet också, vår svit är kanske inte värstingsvit men jättemysig, och med bubbelbadkar. Inte för att vi inte har det hemma.. Men där kommer vi kunna bada ostörda utan lillkillen. ;-)

Det visade sig att undervåningen inte var bokad (vi hade bokat övervåningen), så efter lite velande bestämde vi oss för att flytta ner festen dit. Jag tycker att övervåningen är jättemysig och intim men det blir nog bättre med markplan. Inte minst eftersom vi har några stycken mer eller mindre rörelsehindrade.
Tyvärr så fotade vi bara övervåningen så på onsdag kväll ska vi dit igen för att rekognoscera undervåningen istället.
De har tyvärr inte runda bord (går att hyra in) som jag hade tänkt men hovmästaren kom med en lösning; ovala bord som de kan bygga ihop. Får la fundera lite men det blir nog det, är inte så förtjust i E-bordslösningar.

Men åhh, vad vi har valt rätt ställe!! Helt fantastiskt hjälpsamma och tillmötesgående, hoppas verkligen att det står sig ända fram! :-)
Nu gäller det att bestämma oss för om vi ska ha vigseln i parken vid fontänen eller nere på bryggan... Tanken är att vi ska komma med båt. Det ska sambon ordna... Får väl se... ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar